ÇOCUKLARINIZLA EVDE YAPABİLECEĞİNİZ BEŞ EĞLENCELİ MÜHENDİSLİK AKTİVİTESİ « Mall&Motto

29 Mart 2024 - 04:45

ÇOCUKLARINIZLA EVDE YAPABİLECEĞİNİZ BEŞ EĞLENCELİ MÜHENDİSLİK AKTİVİTESİ

reklam
ÇOCUKLARINIZLA EVDE YAPABİLECEĞİNİZ BEŞ EĞLENCELİ MÜHENDİSLİK AKTİVİTESİ
Son Güncelleme :

24 Nisan 2020 - 1:13

347 views
reklam

Zamanımızın tümünü evde geçirdiğimiz bugünlerde, aile fertleriyle birlikte yapılacak aktivitelerin önemi arttı. Dyson, bu süreci keyifli hale getirebilecek bilim ve mühendislik aktiviteleriyle size yardımcı oluyor.

Dyson mühendisleri tarafından çocukların eğlenirken öğrenmesi için hazırlanan bu aktiviteler, mühendislik konusunda da merak uyandırıyor.

Çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz beş aktivite önerisi için gelin geriye doğru sayalım!

5. Kartondan bir gemi inşa edin

Binlerce ton ağırlığındaki gemilerin nasıl yüzdüğünü hiç merak ettiniz mi? Evdeki materyalleri kullanıp bir gemi yaparak tasarım ve icat becerilerinizi test edin.

4. Spagettiyle Golden Gate köprüsünü yapın

San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü şimdiye kadar inşa edilen en ikonik yapılardan biri. Sadece spagetti kullanarak Amerika’daki bu ikonik köprüyü yeniden tasarlama fırsatı karşınızda!

3. Balon gücüyle çalışan arabaların yarışı

Sadece bir balon, plastik bir kap, payet, iplik ve bant kullanarak balon gücüyle çalışan yarış otomobilinizi yapın.

2. Misketi bir dakika boyunca düzenekte tutun

Karton ve banttan başka bir şey kullanmadan misketin yuvarlanma sürecini en az bir dakika tutabilen kendi düzeneğinizi tasarlayın. Dyson mühendislerinin aynı aktiviteyi Dyson makinelerinin parçalarını kullanarak nasıl yaptığını keşfedin.

1. Ev yapımı periskobunuza göz atın

Görünmeden köşelere bakabilmeyi hiç istediniz mi? En eski casusluk araçlarından biri olan periskobu yapmak için aynaların ve ışığın nasıl bir araya gelebileceğini öğrenin.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam