PEPSİCO TÜRKİYE’DE ÜST DÜZEY ATAMALAR « Mall&Motto

18 Nisan 2024 - 01:52

PEPSİCO TÜRKİYE’DE ÜST DÜZEY ATAMALAR

reklam
PEPSİCO TÜRKİYE’DE ÜST DÜZEY ATAMALAR
Son Güncelleme :

07 Eylül 2020 - 16:50

264 views
reklam

PepsiCo Türkiye, büyümeyi destekleyecek operasyon modelindeki dönüşümün ilk adımını, ticari fonksiyonları üstlenen liderlik ekibinde yaptığı değişikliklerle attı. Yapılan atamalarla birlikte Ağustos 2020 tarihinden itibaren; Evrim Şen, Satış Başkan Yardımcısı, Sezer Ulaşer, Ticari Operasyonlar Kıdemli Direktörü ve Gizem Turan Pazar da Strateji, İçgörü, ve Dijital Kıdemli Direktörü olarak görev yapmaya başladı.

PepsiCo Türkiye, “Daha Hızlı”, “Daha Güçlü” ve “Daha İyi” stratejisi çerçevesinde Ticari Fonksiyonlar Liderlik ekibinde gerçekleştirdiği değişikliklerle büyümeyi destekleyecek operasyon modelindeki dönüşümün ilk adımını attı.

Evrim Şen, Satış Başkan Yardımcısı olarak atandı

Bu dönüşüm çerçevesinde, Satış Strateji, Geleneksel Ticaret İçecek, Geleneksel Ticaret Yiyecek, Organize Ticaret ve Yerinde Tüketim kanallarının tek bir lider altında toplanacağı Çok Kanallı Satış organizasyonu kuruldu. Bu yeni yapılanmayla birlikte Ticari Kıdemli Direktör olarak görev yapmakta olan Evrim Şen, ağustos itibarıyla Satış Başkan Yardımcısı olarak atandı. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra Ashridge Business School’da Stratejik Pazarlama programını tamamlayan Evrim Şen, PepsiCo bünyesine 2012 yılında, İngiltere Pazarlama Direktörü olarak katıldı. Son olarak PepsiCo Türkiye Kıdemli Ticari Direktör görevini üstlenen Evrim Şen, şirketteki kariyeri süresince Rusya, Türkiye, Polonya gibi önemli pazarları kapsayan Doğu Avrupa Bölgesi’nde farklı pazarlama görevlerini yürüttü. Şen, yeni görevinde şirketin büyümesini destekleyecek satış operasyonlarına liderlik edecek.

Sezer Ulaşer, Ticari Operasyonlar Kıdemli Direktörü oldu

PepsiCo Türkiye, operasyon modelindeki dönüşümün bir parçası olarak Çok Kanallı Satış ekibine destek vermek üzere Ticari Operasyonlar organizasyonu kurdu. Bu yeni yapılanma çerçevesinde, daha önce Geleneksel Kanal Kıdemli Satış Direktörü olarak görev yapmakta olan Sezer Ulaşer, Ticari Operasyonlar Kıdemli Direktörü olarak atandı. Ulaşer yeni görevinde satış planlama, ticari pazarlama, pazara açılma (Go-to-Market) operasyonları ve organizasyonel yetkinlik gibi konulara odaklanan bir ekibi yönetecek. Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Sezer Ulaşer, PepsiCo Türkiye bünyesine 2004 yılında Proje Sorumlusu olarak katıldı. Merkez ofiste Satış Operasyon alanında çalıştıktan sonra sırasıyla Bölge Müdürlüğü ve Satış Müdürlüğü gibi önemli sorumluluklar üstlendi. Sonrasında tekrar merkez ofise dönerek, strateji tarafında çalışan Ulaşer, 2014 yılında ise Türkiye İçecek Satış Direktörü olarak görev yapmaya başladı. Sezer Ulaşer, 2018 yılından bu yana hem yiyecek hem de içecek kategorilerinden sorumlu Kıdemli Satış Direktörü olarak görev yapıyordu.

Gizem Turan Pazar, Strateji, İçgörü, ve Dijital Kıdemli Direktörü olarak atandı

PepsiCo’da yaşanan dönüşüm çerçevesinde, sürdürülebilir büyüme sağlayabilmek için stratejik gelişim planlarına odaklanabilmek adına da bazı adımlar atıldı. Bu organizasyon çerçevesinde, daha önce Araştırma ve Satış Strateji Kıdemli Direktörü olarak görev yapmakta olan Gizem Turan Pazar, Strateji, İçgörü ve Dijital Kıdemli Direktörü olarak atandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmasının ardından ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde Sosyal Psikoloji yüksek lisansını tamamlayan Pazar, Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management’tan da MBA derecesine sahip. 2011 yılında PepsiCo Türkiye bünyesine Şekerleme Kategorisi Pazarlama Müdürü olarak katılan Pazar, Family Fun ve Şekerleme Kategorisi Pazarlama Müdürü ve Yiyecek Pazarlama Kıdemli Müdürü pozisyonlarının ardından 2017-2019 yılları arasında PepsiCo Türkiye’nin dönüşüm ajandasına liderlik etmişti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam