Oleg Cassini’nin 2020 hedefi Türkiye’de 50 mağaza. « Mall&Motto

18 Nisan 2024 - 01:03

Oleg Cassini’nin 2020 hedefi Türkiye’de 50 mağaza.

reklam
Oleg Cassini’nin 2020 hedefi Türkiye’de 50 mağaza.
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2017 - 18:12

271 views
reklam

Türkiye’de büyümesine hız veren Oleg Cassini, 2017’nin ilk yarısında açtığı 6 yeni mağazası ile 17 noktaya ulaştı. Bu yıl %70 büyümeyi planlayan Amerikan markasının orta vadeli hedefi ise 2020’de 50 noktada olmak. Oleg Cassini CEO’su Jeff Zelenko, Türkiye ve bölgedeki yatırım planlarını paylaştı.

 

Türkiye’deki gelinlik ve abiye pazarına 2010 yılında giriş yapan yarım asırlık Amerikan markası Oleg Cassini, ülkenin potansiyellerine yönelik çizdiği yol haritası sayesinde kısa süre içerisinde ismini duyurdu. Bu yılbaşı itibarıyla büyümesine hız veren firma, ilk 6 ayda yaptığı 6 yeni açılışla, toplam 17 mağazaya ulaştı. Oleg Cassini CEO’su Jeff Zelenko’nun verdiği bilgiye göre, Oleg Cassini’nin hedefi yıl sonunda Türkiye’nin en az 20 noktasında olmak ve %70 büyümek.

Oleg Cassini 2017 süresince Türkiye’de toplam 5,5 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Yıl sonunda çalışan sayısı 350’yi geçecek. 2018 itibarıyla her yıl 10’ar mağaza açmak isteyen şirketin 2020 hedefi ise 50 mağazaya ulaşmak.

Hedef yılda 120 binden fazla parça satmak

Bugün İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun, İzmit, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya’da mağazaları bulunan Oleg Cassini’nin hedefi Anadolu’daki mağazalarının sayısını artırmanın yanı sıra mevcut mağaza başına satışı da yükseltmek. Zelenko bu alandaki hedeflerini, “Hızla olgunlaşan ve pazardaki yerini giderek sağlamlaştıran bir marka olmamız, fiyat aralıklarımızın genişlemesi ve agresif pazarlama çalışmalarımız sayesinde satışlarımızın da artmasını bekliyoruz” sözleriyle ifade etti.

Zelenko’nun öngörüsü ise şu şekilde: “Bu yıl 7 bin gelinlik, 20 – 25 bin kadar da abiye satacağımızı öngörüyoruz. 2020’de gelinlikte 20 – 25 bin, abiyede ise 100 bini aşmayı umuyoruz.”
Gelinlik tedarikinin %25’i iç pazardan

Farklı ülkelerde üretim tesisleri bulunan Oleg Cassini, Türkiye’de sattığı gelinliklerin %25’ini abiyelerin ise %40’ını iç pazardan tedarik ediyor. Jeff Zelenko, Türkiye’de üretim yapmaya da sıcak baktıklarını ve gelecekte mevcut tedarikçileriyle birlikte yatırım yapma kararı alabileceklerini belirtiyor.

Ortadoğu’ya Türkiye’den açılacak

Oleg Cassini’nin Türkiye operasyonu, gelecek yılın sonlarına doğru Ortadoğu bölgesinde franchise vermeye başlayacak. Türkiye’nin global hedefleri doğrultusunda önemli bir nokta olduğunun altını çizen Zelenko, “Türkiye’den sonraki rotamız Kuzey Afrika, Rusya, Ukrayna ve Ortadoğu olacak” diyor.

Marka bilinirliği %68’e çıktı

Oleg Cassini’nin başarısının ardında yatan sebeplere yönelik konuşan Jeff Zelenko, Türkiye’ye yeni bir konsept tanıttıklarının altını çiziyor: “Türkiye’deki gelin adaylarının alışkanlığı gelinliklerini terziye diktirmek. Ancak biz Türkiye’de yepyeni bir konsept tanıttık. Stok sistemiyle çalıştığımız için gelin adayları mağazaya geldiğinde beğendiği gelinliğini anında alabiliyor veya gerekiyorsa tadilat süreci başlıyor. Böylece, gelinliği alması için aylarca beklemesine gerek olmuyor. Şık tasarımların yanı sıra, kaliteyi erişilebilir fiyatlarla ve en pratik şekilde sunmamız nedeniyle Türk kadınlarının kalbini kazandık. 2 – 3 sene önce marka bilinirliğimiz %24’ken, bu rakam bugün %68’e çıktı.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam