NIELSEN Tüketici Güven Endeksi « Mall&Motto

13 Eylül 2024 - 06:13

NIELSEN Tüketici Güven Endeksi

NIELSEN Tüketici Güven Endeksi
Son Güncelleme :

09 Ekim 2017 - 13:30

302 views
reklam

 

 

Dünyanın önde gelen araştırma şirketi Nielsen, tüketici güveni endeksi ile ilgili gerçekleştirdiği son araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre, 2017’nin ikinci çeyreğinde Türkiye tüketici güven endeksi, anlamlı bir yükselişle 107’ye ulaştı. 2016’nın dördüncü çeyreğinden bu yana 3 puanlık artış gösteren global tüketici güven endeksi de 2017’nin ikinci çeyreğinde 104 puana geldi.  Bölgesel iş bulma ihtimali, kişisel mali durum ve anında harcama niyeti gibi etkenlerin artmasına bağlı olarak Türkiye tüketici güven endeksi de önceki dönemlere göre arttı. Bu artış, özellikle 20 yaş altı ve 25-44 yaş gruplarında göze çarpıyor.

Türk halkının en büyük endişesi terör…

Türk halkının en büyük endişesi, geçen senenin ikinci çeyreğinde %38’le ve 2016’nın dördüncü çeyreğinde %43’le terörizm olmuştu. Araştırma; bu durumun 2017’nin ikinci çeyreğinde de hala en büyük endişe olarak kalmaya devam ettiğini, ancak %24’e gerileyerek geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine ve yine geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğine göre anlamlı bir düşüş gösterdiğini belirtiyor. Ekonomik durum ile ilgili endişe %9’dan %20’ye yükselmiş görünüyor. Savaş endişesi ise %13’le terör ve ekonomiden sonra üçüncü en büyük endişe konumunda.

Boş zamanlar için yapılan harcamalar arttı…

Nielsen’in Tüketici Güveni Endeksi Araştırması’nda 2016’nın dördüncü çeyreğiyle kıyaslandığında, insanların temel yaşam masraflarından geri kalan paralarını; tatillere/gezilere, ev dışı eğlencelere, yeni giysilere, yeni teknoloji ürünlerine ve ev mobilya/dekorasyonlarına daha fazla harcamaya başladığı göze çarpıyor. Çoğu kişi halen artan paralarını birikimlerine eklese de boş zamanlar için daha fazla harcama yapılmaya başlandığı da görülüyor.

Nielsen Tüketici Güveni Endeksi Araştırması, dünya genelinde gerçek tüketicilerin bölgesel iş bulma ihtimali, kişisel mali durum, anında harcama niyeti ve bunlara bağlı ekonomik sorunlarla ilgili algılarını ölçmek üzere, 2005’ten bu yana üç ayda bir 63 ülkede yürütülüyor. 100 değerindeki taban çizgisinin üzerinde ya da altında yer alan tüketici güveni seviyeleri, sırasıyla iyimserlik ve kötümserlik derecelerine işaret ediyor.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam