Asset Yatırım Yönetim A.Ş Yön. Kur. Üyesi Merve Timurlenk Şengül: “Alışveriş değil, yaşam alanı tasarladık.” « Mall&Motto

13 Eylül 2024 - 04:33

Asset Yatırım Yönetim A.Ş Yön. Kur. Üyesi Merve Timurlenk Şengül: “Alışveriş değil, yaşam alanı tasarladık.”

Asset Yatırım Yönetim A.Ş Yön. Kur. Üyesi Merve Timurlenk Şengül: “Alışveriş değil, yaşam alanı tasarladık.”
Son Güncelleme :

16 Kasım 2018 - 12:06

1.299 views
reklam

 

 

 

“Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Üniversite eğitimimi Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra, Endüstri Mühendisliği bölümünde Yönetim Optimizasyonu alanında yüksek lisans yaptım. Şu anda doktorama devam etmekteyim. Eğitim hayatı ile birlikte, 8 yıldır gayrimenkul sektöründe yönetici olarak çalışıyorum. Proje yönetimi alanında, kaynak planlama teknolojileri ile işletme yönetiminde görev almaktayım. Şu an ASSET Danışmanlık firması ile Metropol İstanbul projesinin yönetimini sürdürmekteyiz.

Metropol İstanbul projenizden bahseder misiniz?

Metropol İstanbul AVM-YBL (YAŞAM BLOKLARI); İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Atatürk Mahallesi’nde konumlanmıştır. AVM ve YAŞAM BLOKLARI seçkin, çekici ve güvenli bir merkez oluşturmak amacı ile iç ve dış mimarisi başta olmak üzere; hemen her detayı özenle çalışılarak tasarlanmış bir karma kullanım projesidir.

AVM – YBL (YAŞAM BLOKLARI) ’ler Amerika Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Core & Shell (CS) derecelendirme sisteminde belirtilen çevre şartlarını ve performans kriterlerini karşılayacak şekilde inşa edilmiştir. LEED GOLD sertifikasına sahip olan bu projenin tasarımı uluslararası mimarlık ofislerince gerçekleştirilmiştir. Yaşam bloklarının tasarımı RMJM ofisine; AVM tasarımı ise ROY HİGGS INTERNATIONAL ofisine aittir.

Yaklaşık 80 bin m2 kiralanabilir alana sahip olan Metropol İstanbul projesi, yatay mimaride 3 alışveriş katı ve 250 mağazadan oluşmaktadır. Toplamda 4 bin araçlık 2 bodrum kat “otopark katı” olarak kullanılmaktadır. Farklı konseptlerde tasarlanan avlulara geçişlerde ise “gateway”ler ve “gateway”ler arasında da geçiş koridorları bulunmaktadır.

Rekabet piyasasının hızlandığı bir dönemde diğer AVM’lerden ayrıcalıklarınız nelerdir?

Günümüzde AVM’ler, artık sadece alışveriş için gidilen yerler olmaktan çıkıp ziyaretçilerin tüm gününü planladığı yaşam alanları olarak hizmet veriyor. Biz de bu kriteri hedef alarak ziyaretçiler için her detayın düşünüldüğü, üst düzey konfora sahip bir yaşam alanı tasarladık.

Metropol İstanbul, yaşam alanlarının en önemli kriterlerinden biri olan “avantajlı lokasyona sahip olma” özelliğiyle dikkat çekmektedir. İstanbul’un en önemli lokasyonlarından birinde ve karayolu ulaşımı ile tüm çevre yollarına yaklaşık 10 dakikalık mesafede yer alan proje, avantajlı konumu ile ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlamaktadır.
Metropol İstanbul’da; alışverişin eğlence ve kültürel aktivitelerle bütünleşeceği, açık ve kapalı alanların entegre olacağı, cadde ve sokaklarında insanların sosyalleşeceği alanlar oluşturarak ilkleri hayata geçirdik.

Ziyaretçileriniz için ne gibi imkanlar sunacaksınız?

Daha önce de belirttiğim gibi biz “alışveriş değil; yaşam alanı” tasarladık. Bu nedenle çağdaş ve sanatsal etkinlikler yapmak, aile eğlence merkezi ile eğlencenin de adresi olabilmek adına; 800 m yatay uzunluğa sahip bir alanda İstanbul’un özlem duyduğu yaşam alanını kurduk. Ziyaretçilerimiz 5 bin m2’lik bu alanda alışveriş yaparken aynı zamanda çeşitli performanslar izleyebilecekler. Yine 5 bin m2’ye yayılan çocuk ve genç oyun alanlarımız, 1 km uzunluğundaki açık park ve spor salonlarımız ve yüksek kalitede hizmet sunacak olan sinemamız ile ziyaretçilerimiz Metropol İstanbul’da tüm gün keyifle vakit geçirebilecekler.

Sizce başarılı bir AVM Projesinin olmazsa olmaz unsurları nelerdir?

Öncelikle AVM konseptinin, doğru çevre ve marka analizi ile örtüşerek geliştirilmesi gerekiyor. Ziyaretçilere sunulan hizmetlerde konforu, kolaylığı ve ulaşılabilir olmayı hedef alarak sürdürülebilir bir proje hazırlamak çok önemli. Ortak alanların imalatındaki kalite, doğru markaları konumlandırmak, AVM’nin markalarla yaptığı iş birliktelikleri, yeme-içme alanında sunulan hizmetin kalitesi, müşteri memnuniyeti için yapılan özel çalışmalar, alışveriş dışında hazırlanan tüm alanlarda yapılacak olan aktiviteler başarılı bir AVM projesinin olmazsa olmazlarıdır.

Ülke ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, marka ve yönetim arasındaki kira anlaşmalarını mutlaka etkiliyor. Yönetim olarak nasıl bir yol izliyorsunuz?

Bu dönemlerin zorlayıcı olduğu ve birtakım dezavantajlar barındırdığı doğrudur. Ancak burada şunu unutmamak gerekir ki; bu şartlarda, vazgeçmeyenler ayakta kalır ve hatta bu süreçten güçlenerek çıkarlar. Bunun yanı sıra; böyle dönemler, yatırımcı işletmeci ve markalar arasında yardımlaşmayı üst düzeye çıkararak sektörün ihtiyacı olan sinerjiyi oluşturur.

Bir AVM’yi başarıya götürecek olan AVM yönetimi sizce nasıl olmalı?

Öncelikle doğru analizler yapan, bu analizlerden en doğru sonuçları çıkaran ve elde ettiği sonuçları en doğru şekilde hayata geçiren bir anlayışa sahip olmalı. Yenilikçi, proaktif, şeffaf ve tüketiciyle empati kurabilen bir yapıyla hareket etmeli.

Marka karmanız ve 2019 hedefleriniz nelerdir?

Biz, müşterilerimize Nisan 2019’da kapılarımızı açacağız. 2019 yılında, sadece Ataşehir’de değil; İstanbul’da ikamet eden herkesin ilk tercihlerden biri olmayı hedefliyoruz. Bu hedef ve gözlemlediğimiz ihtiyaçlar doğrultusunda Metropol İstanbul’daki alanların %30’unun ağırlıklı dünya mutfağı ile hizmet verecek yeme&içme bölümü için, %20’sinin eğlence ve sanat sektörü için, %20’sinin büyük mağazacılık hizmeti için, %30’unun ise tekstil, ev tekstili ve elektronik hizmeti için kiralanması sağlayacağız.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam