AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş: “Hem perakendecilerimizin hem de tüketicilerimizin üzerinden yük alındı” « Mall&Motto

16 Nisan 2024 - 05:33

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş: “Hem perakendecilerimizin hem de tüketicilerimizin üzerinden yük alındı”

reklam
AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş: “Hem perakendecilerimizin hem de tüketicilerimizin üzerinden yük alındı”
Son Güncelleme :

18 Ekim 2019 - 14:49

273 views
reklam

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Merkez Bankası’nın kredi kartı ile yapılan alışverişlerde üye iş yerlerinden alabileceği komisyon oranına sınırlama getirmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Altaş uygulamanın tüm perakende sektöründe büyük bir memnuniyet oluşturduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Kredi kartı komisyon oranları sadece üye iş yerlerini ilgilendiriyor gibi görünse de aslında perakendecilerimizden, AVM yatırımcısına ve tüketicilerimize kadar sektörümüzü oluşturan zincirin tüm halkaları için çok önemli. Her zaman söylediğimiz gibi; bu halkalardan birinde meydana gelebilecek olumsuz durum tüm sektörümüzü dolayısıyla ekonomimizi etkileyebiliyor. Bu karar ile hem perakendecilerimizin hem de tüketicilerimizin üzerinden ciddi bir yük alındı diyebiliriz. Ticaretimizin verimliliği, sağlıklı sürdürülebilirliği açısından Merkez Bankası’nın kredi kartı ile yapılan alışverişlerde üye iş yerlerinden alabileceği komisyon oranına sınırlama getirmesi son derece umut verici bir gelişme. Bu vesile ile Merkez Bankası ve hükümet yetkililerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam