Aykut ARSLAN « Mall&Motto

19 Nisan 2024 - 20:45

Aykut ARSLAN

reklam
Aykut ARSLAN
Son Güncelleme :

20 Şubat 2020 - 10:20

376 views
reklam

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Sektöre 2002 yılında Mavi Jeans mağaza müdürü olarak başladım. 2003-2010 yılları arasında Teknosa mağazalarında müdürlük görevini yürüttüm. 2010 yılında Prime Development bünyesinde bulunan Alışveriş Merkezlerinin Bölge Kiralama Müdürü olarak çalıştıktan sonra 2014-2018 yılları arasında Elazığ Park Yirmiüç alışveriş merkezinin Genel Koordinatör’lüğünü yürüttüm.2018 yılından bu yana Profit Danışmanlık şirketinin Genel Koordinatörlük görevini sürdürdükten sonra Sayapark Avm Genel Kordinatörlük görevini üstlendim.

Sayapark AVM hakkında bilgi verir misiniz?

Keyifli ve farklı alışveriş deneyimi yaşatırken aynı zamanda zengin eğlence ve sosyal yaşam seçenekleri sunan SAYAPARK, Mersin’in en yeni alışveriş ve yaşam merkezi. SAYAPARK, “Onlarca Yeni Marka Çekim Gücü Yüksek Bir Farkla” anlayışıyla şehre yeni bir enerji ve dinamizm getirdi. Toplam 35.000 m2 alan üstüne kurulu ve üç kattan oluşan SAYAPARK, 25.000 m2 kiralanabilir net satış alanına sahip. Toplam 90 mağazamızın yanında batı cephede her biri 600m2 kapalı alanı ve 700 m2 teras alanı olan üç bağımsız bölümümüz daha bulunmaktadır. Meydan büyüklüğümüz 11.000 m2, yemek katı oturum alanı 1.500 m2. Kapalı otoparkımızın 850 araçlık, açık otoparkımızın ise 500 araçlık kapasitesi var.

Marka karmanız ve doluluk oranları açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

SAYAPARK olarak doğru marka karmasına ulaşmaya, bunun için sürekli olarak marka performanslarını takip etmeye, bu kapsamda AVM’nin gelişim sürecini etkili stratejik planlamayla en doğru şekilde gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. Kiralanabilir alanların yaklaşık olarak % 90’unu verilmiş durumda. Mevcut markalarımızla belirli bir karma düzeyine ulaştık. Görüşmeleri devam eden bazı markaları Mersin’e getirerek, hem ziyaretçilerimize dengeli bir yelpaze sunacağız, hem de karşılıklı marka değerlerini yükseltecek akılcı adımlar atmış olacağız. Analizlerimizi doğrular nitelikte, marka karmasının müşteri profiliyle birebir örtüşmesiyle sadık ziyaretçi sayımızı önemli oranda arttırdığımızı görüyoruz.

Lokasyon olarak bir değerlendirme yaparsanız avantaj ve varsa dezavantajları nelerdir?

Mersin-Antalya karayolu ve Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin otoban bağlantısı üzerinde olması SAYAPARK’ın en büyük konum avantajı. Mersin’in batısına uzanan turistik sahil bölgelerine en yakın mesafedeki alışveriş ve yaşam merkeziyiz. Mersin, sahil şeridindeki sayısız yazlık siteleri ve tatil köyleri sayesinde çevre illerden yaklaşık 1.000.000 ilave misafir almaktadır. Bu büyük nüfus hareketi beraberinde büyük bir ekonomi yaratıyor. Tatil bölgesine en yakın AVM olmamız bizi farklı kılıyor. Geniş bir kampüse kurulu ve 40 bin öğrencisi olan Mersin Üniversitesi’ne yürüme mesafesindeyiz. Sahil şeridine 2-3 dakikada yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Kampanya ve etkinliklerinizden bahseder misiniz?

Gerçek bir yaşam merkezi olabilmek için sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Geçen hafta “Baba Parası” filminin Mersin’deki oyunculu gösterimini ve Mersin galasını düzenledik. Yine tiyatro sanatçısı Bülent Emrah Parlak’ı sevenleriyle bir söyleşide buluşturduk. Benzer sanatsal ve sosyal etkinlikleri daha büyük çapta düzenleyeceğiz. Müzik festivalleri, defileler, imza günleri, eğlenceli ve ödüllü yarışmalar, sosyal sorumluluk projeleri, sponsorluklar gibi birçok ayakta yoğun bir hazırlık içerisindeyiz. Zaten, düzenli olarak çocuklara yönelik eğlenceli ve öğretici etkinlik atölyeleri, herkese hitap eden müzik dinletileri, meditasyon seansları klasiklerimiz arasında. SAYAPARK, bölge insanımızın rahatlıkla ulaşabileceği ve keyifli anlar yaşayacağı bir alternatif merkez olma konusunda kararlı.

2020’de AVM Sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Perakende sektörünün lokomotiflerinden olan AVM’lerin ekonomideki genel duruma paralel olarak karşılaştığı daralmanın yavaş yavaş geride kaldığını düşünüyorum. Yeni yatırımları ve yükselen ciro hedeflerini duymak şaşırtıcı gelmemeli. Özellikle faiz indirimlerine bağlı olarak ekonomik tablonun normalleşmesi bizim sektöre olumlu yansıyacaktır. Bu daralma dönemini başarıyla atlatan AVM’lerin dirençleri yükselmiştir.

Sizin 2020 hedefleriniz nelerdir?

Müşteriyle sağlıklı iletişimi ve taleplerine cevap verme kapasitesi, marka karması, hizmet kalitesi, pazarlama stratejileri, kiracılarıyla ilişkileri, kendini sürekli geliştirme ve yenileme potansiyeliyle hedef kitlesi ve sektöründe örnek gösterilebilecek bir çizgiyi yakalamak ve kalıcı marka haline gelmek en büyük hedefimiz. Yatırımcılarımızın güveni ve ekibimizin gayretiyle bu vizyona ulaştıracak adımları hep birlikte atacağız. Kurumsal markalarla ilerleyerek kiralama operasyonumuzu tamamlamak ilk aşama. %100 doluluk oranına yaklaşmak sürekli hedefimiz. Bunları standardı yüksek ve kalıcı bir yönetim kültürüyle sağlayacağız.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam