Dünyanın tehlikeli bir yer olduğu duygusu ile yaşamak, tatminkar bir yaşamın önündeki en büyük engeldir. Tehlikesiz olduğunu varsaymak ise, büyük bedellere sebep verebilir.
Güvenlik tehditleriyle karşılaşacağınız yeri ve anı seçemezsiniz ama karşılaştığınız andan itibaren onları yönetebilir ve doğru reaksiyonlar ile ölümcül olmalarını engelleyebilirsiniz.
İki Emekli SAS (Sualtı Savunma) Komandosu Alp LÜLECİ ve Ömer KOÇELLİ tarafından kurulmuş olan BOLDZONE, güvenlik risklerinizi azaltmak ve tehlikeli durumlardan kurtulmanızı sağlamak için fiziki güvenlik analizi, danışmanlığı ve eğitimleri üzerine faaliyet gösteren yetkin bir fiziki güvenlik danışmanlık firmasıdır.
28 Haziran 2016 tarihinde Atatürk Havalimanı’nda terör eylemine hedef olan vatandaşlarımızın veya 15 Kasım 2003 günü HSBC Binasında çalışan insanlarımızın yaşayacakları büyük güvenlik risklerinin neler olduğu konusunda bir fikirleri yoktu. Sadece ŞANSLI olanlar ve FARKINDALIĞI YÜKSEK olanlar zarar görmedi.
“BOLDZONE ile güvenliğinizi şansa bırakmayın.”
Tam Zamanlı Güvenlik Danışmanlığı
Yapılan kapsamlı Fiziki Güvenlik İncelemesi neticesinde kurumun Güvenlik Durumu belirlenir. Her kademedeki çalışan için ayrı olarak dizayn edilmiş Güvenlik Farkındalık Eğitimleri, Acil Durum Ekipleri Oryantasyon Eğitimleri ve Workshoplar ile beklenmedik tehlikeli durumlarda personelin hızlı reaksiyon vererek güvenli alana ulaşmasının sağlanması hedeflenir.
Fiziki Güvenlik İncelemeleri
Kurumun bulunduğu bina ya da ortamın giriş-çıkış noktaları, bu noktalarda bulunan elektronik kontrol ekipmanlarının uygunluğu, güvenlik personelinin hal tarzları, katlar arası geçiş trafiği, yönetim kademesindeki personelin ofis içerisindeki durumu, acil durum planları, tahliye ve toplanma noktaları vb. hususlar kurum yetkilileri ile kurulan koordineye ve ihtiyaçlara göre incelenerek kapsamlı bir rapor sunulması hedeflenir.
Güvenlik Durumunun Değerlendirilmesi
Fiziki Güvenlik İncelemeleri neticesinde, kurumun faaliyet alanı ve karşılaşması muhtemel tehlikeli durumları içeren raporlar doğrultusunda yetkililere alınması gereken önlemler hakkında çözüm önerilerinde bulunulması ve ilerleme raporları ile desteklenmesi hedeflenir.
Güvenlik Farkındalık Eğitimleri
Her kurum için özel dizayn edilecek Güvenlik Farkındalık Eğitimleri ile personelin durumsal farkındalığının oluşturularak reaksiyon hızının artırılması ve muhtemel kayıpların önüne geçilmesi hedeflenir.
- Güvenlik tehditleri nelerdir? Hangi ortamlarda ne tip saldırılar ile karşılaşabiliriz?
- Saldırgan kimdir? Saldırı yöntemleri nelerdir? Nasıl tespit edilir?
- Bir saldırı anında nasıl reaksiyon verilir? Saklanma alanı nasıl uygun hale getirilir?
- Öz savunma stratejisi nasıl oluşturulur?
- Saklanılan alandaki cihaz ve malzemeler öz savunma aracı olarak nasıl kullanılabilir?
- Öz savunma, yakın boğuşma, göğüs göğse mücadele yöntemleri nelerdir?
- Saldırının olduğu ilk andan itibaren kendi öz güvenliğiniz öncelikli olmak üzere yaralı bir kimseye ya da kendi yaranıza müdahale etme yöntemleri nelerdir?
- Tehlike sonrası güvenli alana ulaşılırken nelere dikkat edilir?
Workshoplar
Öz Savunma Stratejisi
İstemeyen ve tehlikeli bir durum ile karşılaşıldığında, bulunulan ortama göre etrafımızdaki alet ve cihazların (Kalem, pil, telefon bataryası, vazo, bardak, yangın söndürme tüpü vb.) öz savunma aracı olarak kullanılması, kaçma-saklanma-barikat kurma ve tehlike sonrası hal tarzlarına yönelik becerilerin geliştirilmesi hedeflenir. Bu eğitimler konusunda uzman Emekli SAS Komandosu personel tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir.
Yakın Boğuşma
Saldırgan ile yüz yüze kalınması durumunda son çare olarak göğüs göğse mücadele yöntemlerinin özellikle kişilerin fiziki ortamlarına uygun şartlarda öğretilmesi ve geliştirilmesi hedeflenir. Bu eğitimler Çözüm Ortağımız konusunda uzman Dövüş Sanatları Profesyonelleri tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir.
İlk Yardım Eğitimleri
İlk önce kendi can güvenliğinin önemli olduğu gerçeği doğrultusunda hazırlanan ilk yardım eğitimleri ile saldırı anında yaralanmalarda (Ateşli silah yaralanması, kesici-delici alet yaralanması, patlama nedeniyle oluşan yaralanmalar vb.) ilk yardım usullerinin öğretilmesi hedeflenmektedir. Bu eğitimler özellikle bahse konu yaralanmalarda sertifika ve saha tecrübesi bulunan doktor personel tarafından uygulamalı olarak verilmektedir.
ALP LÜLECİ
ÖMER KOÇELLİ